Değerli Mensuplarımız,

22 Mart 2020 tarihinde yayınlanan Kovid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca belirlenen esnek/dönüşümlü çalışma koşulları ODTÜ'deki tüm birim ve personeli kapsamakta olup Üniversitemiz genelinde uygulanmaktadır.

Kovid-19 sürecinde çalışanların sağlık ve güvenliği konusunda, ilgili bakanlıklar tarafından yayınlanan öneriler doğrultusunda çeşitli tedbirler alınmış olup, Üniversitemizde bu sürece rehberlik edecek birim İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi'dir. Bu çerçevede birimlerde çalışan sağlığı ve güvenliği konusunda alınmış ve alınması gereken tedbirler, yaşanan olumsuzluklar, aksaklıklar, kişisel koruyucu ekipman ihtiyaçları, şüpheli ya da tanımlı Kovid-19 vakaları hakkında bilgi ve taleplerin EBYS üzerinden İş Sağlığı ve Güvenliği birimine yapılması gerekmektedir.

http://genduy.odtu.edu.tr/2020/isguvenligiuzmani.pdf bağlantısında İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminde görevli İş Güvenliği Uzmanlarının sorumluluk alanları ve iletişim bilgileri yer almaktadır. Yukarıda geçen konulara ilişkin ihtiyaç durumunda her birimin, bağlı olduğu İş Güvenliği Uzmanı ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

Sağlıklı günler dileriz.

Genel Sekreterlik