Değerli Mensuplarımız,

Dünyada ve ülkemizde etkisini göstermeye devam eden COVID-19 hastalığından tüm mensuplarımızın korunmasını sağlamak amacıyla Üniversite genelinde korunma tedbirleri uygulanmakta ve siz değerli mensuplarımızla paylaşılmaktadır. COVID-19 virüsünün yeni varyantları sebebiyle bulaşıcılık etkisinin daha yüksek olduğu ilgili otoriteler tarafından paylaşılmaktadır.

Mensuplarımızın tıbbi maske kullanması, diğer kişilerle fiziki mesafeyi koruması, hijyen tedbirlerine uyması bulaş riskini azaltıcı en önemli tedbirlerdir. Bireysel tedbirlerin yanı sıra tıbbi tedbir olarak COVID-19 aşı süreçlerinin tamamlanmasının hastalığın bulaşma oranlarını düşürdüğü ve bulaş olması durumunda genellikle hastalığın daha hafif atlatılmasına olanak sağladığı bilinmektedir.

Ülkemiz genelinde olduğu gibi Üniversitemizde de COVID-19 hastalığı son günlerde artış göstermektedir. Alınan tedbirlere uyum ile doğrudan orantılı olarak vaka sayıları düşebilmekte veya uyulmaması durumunda vaka sayıları artış gösterebilmektedir. Bu nedenle COVID-19 tedbirlerine uyum ve aşı süreçleri çok daha önemli hale gelmiştir.

Üniversitemizde vaka sayılarının artmaya devam etmesi durumunda toplu korunma yöntemlerinin uygulanmasına ihtiyaç duyulacaktır. Sosyal yaşantımızın ve yüz yüze yükseköğretim faaliyetlerimizin devam edebilmesi ve mensuplarımızın bu süreçten en az etki ile kurtulabilmesi için alınan tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz.

Tüm mensuplarımızın yeni yılını kutlar sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederiz.

Genel Sekreterlik

Son Güncelleme: